Facebook TwitThis  

Syns ditt företag på webben?

Internet har faktiskt gjort det både enklare och svårare att nå ut till potentiella kunder. Enklare har det blivit på så sätt att informationen du publicerar är redigerbar och återanvändningsbar. Svårare har det blivit på så sätt att företag ofta stöter på konkurrenter från närliggande områden som numer enkelt kan synas även i ditt område. Marknadsföring på webben innebär många fördelar då man slipper informationsblad, broschyrer och tidningar m.m. Som tidigare nämndes är det också enkelt att redigera sitt material i efterhand, vilket är omöjligt när det kommer till en broschyr som redan skickats ut. 118 218

Ska man marknadsföra sig på nätet finns det olika tillvägagångssätt. Beroende på vilken kompetens som finns inom företaget bör man välja om man kan göra mycket på egen hand, eller om man behöver köpa in kompetens som sköta det praktiska genomförandet.

För det första är det viktigt att företaget har en egen plats på webben, d.v.s. en webbplats. Där har företaget full kontroll över den information som presenteras i form av priser, erbjudanden och kontaktuppgifter o.s.v.

För att företagets webbplats ska vara till nytta behöver de potentiella kunderna känna till den eller enkelt kunna hitta den bland alla andra webbplatser. Konkurrensen är i många fall hård. Ett första steg är att skriva med webbadressen på företagets visitkort så att befintliga kunder enkelt kan återkomma till er vid behov. Nämn även webbadressen i signaturen på de e-postmeddelanden du och din personal skickar.

En stor fördel med en webbplats är att den blir sökbar på olika sökmotorer, t.ex. Google. De flesta svenskar hittar idag sin information på nätet och sökmotorer är vanliga redskap att använda sig av. Numera är det inte många som orkar leta upp telefonkatalogens Gula Sidor i byrålådan, utan söker helt enkelt efter det på nätet.

Är man inte beredd att ta steget och skapa en webbplats kan man registrera sig till olika företagskataloger på nätet och på så sätt få liknande synlighet som med en hemsida. Man är i varje fall inte helt osynlig eftersom dessa också dyker upp i sökmotorernas sökresultat, likt en egen hemsida.

Det här inlägget postades i Företag, Internet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>